DanskEnglish

Innovation

Udvikling af nye, innovative løsninger til offshore vind er en vigtig investering for vores forretning og for branchen. Derfor har vi været en del af adskillige banebrydende fundamentprojekter gennem årene og bidrager stadig aktivt, fordi vi gerne vil gøre en forskel.

CeJacket projektet

Senest har vi involveret os i projektet CeJacket, som har til formål at udvikle mere effektive metoder til produktion af jackets. Idéen er at producere jackets i moduler fremfor hele strukturer samt at optimere efterbehandlingsmetoderne af svejsningerne. Denne optimering skal gerne munde ud i en reducering af omkostningerne på jacketfundamenter med 6-8 %.

CeJacket er et fælles projekt mellem Siemens Wind Power, Force Technology, Dong Energy, Bladt Industries, Institut for Mekanik og Produktion på Aalborg Universitet og Lindoe Component and Structure.

Vores ekspertise i projektet

Bladt Industries bidrager til projektet med praktisk erfaring i serieproduktion af jackets. Udover input til standardisering af sammensvejsning og opbygning af strukturer, så skal Bladt Industries levere testemner til forskellige udmattelsestests samt arrangere de fysiske overfladebehandlinger af knudesvejsninger.

Vil du vide mere om projektet, kan du læse med hos Innnovationsfonden (åbner i et nyt vindue).